Boni - řecký jogurt malinový
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2018-04-12-0383
Číslo výrobku
2018-04-12-0383/2583
Charakteristika výrobku
Jogurt ochucený s vysokým obsahem bílkovin
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807753023
Balení
Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 140 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
ochucující složka
21 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
modifikovaný škrob
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
382 kj / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
0,8 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,5 g/100g
Sacharidy
12 g/100g
Z toho cukry
11 g/100g
Bílkoviny
8,7 g/100g
Sůl
0,08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
typická pro použité ovoce
Vůně a chuť
jemně nakyslá, po použité ochucující složce
Konzistence
hladká, hustá s kousky ovoce
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko, vysoký obsah bílkovin (8,7%), obsah ovoce ve výrobku 9,6%
Technologický postup
Příprava mléčné směsi
Pasterace
Vychlazení na teplotu fermentace
Přídavek jogurtové kultury
Fermentace
Odstranění části syrovátky
Vychlazení
Přídavek ochucující složky
Plnění do spotřebitelského obalu
Skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
Obsah bílkovin 8,7%
tuk 0,8 %
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Listeria monocytogenes: max. 100/g
živé jogurtové kultury min 107 na konci doby použitelnosti
Uživatel
Schváleno
31.5.2021 14:00:08
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený