Boni - smetanový jogurt stracciatella
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/2579
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt zrající v tanku ochucený
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807222314
Balení
Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
ochucující složka
17 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
modifikovaný škrob
xanthan
kyselina citronová
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
586 kj / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
8,4 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5 g/100g
Sacharidy
13,5 g/100g
Z toho cukry
13 g/100g
Bílkoviny
2,7 g/100g
Sůl
0,08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
typická pro použitou ochucující složku s kousky čokolády
Vůně a chuť
čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ochucení
Konzistence
krémovitá s kousky čokolády
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
Technologický postup
Příprava a standardizace smetany
Pasterace
Vychlazení na teplotu fermentace
Přídavek jogurtové kultury
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách
Naplnění do spotřebitelského obalu
Vychlazení a skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min. 8%
pH: méně než 4,5
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Kulturní mikroflóra: min. 107 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g
Uživatel
Schváleno
31.5.2021 14:01:45
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený