Výrobky

Ovus – čerstvá hnědá slepičí vejce třídy A - 30 ks

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/1194

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Charakteristika výrobku

Vejce od nosnic HISEX a HY-LINE   balení po 30 ks

Společnost

OVUS-podnik živočišné výroby, spol. s r.o.
Těhul 169
Kvíc, 27401
Česká republika

Definice balení

Typ balení

papírová krabička

Velikost balení

30 ks

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vejce

100 %

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Senzorické požadavky

Vzhled

Čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin ( M- 53-63 g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.

Vůně a chuť

Chuť i vůně typická pro vejce.

Konzistence

Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.

Nadstandardní parametry

Vlastní produkce vajec, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v rámci 1 podniku; zavedeny systémy BRC, IFS.

Technologický postup

Vejce od nosnic HISEX a HY-LINEjsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Procesní stav

Schválený