Výrobky

Váhalova paštika 1 kg

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2018-02-22-0367

Číslo výrobku

2018-02-22-0367/2178

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný - pečený; • koření - Muller - jemná paštika komplet (mléčná bílkovina - alergen, koření, sušený glukózový sirup, aroma); • koření - Trumf - Zabijačková paštika multi - sušená zelenina (celer, mrkev, cibule, česnek, petrželová nať), glukózový sirup, škrob, dextróza, sůl, kvasničný extrakt, koření, aroma.

Společnost

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
Hustopeče nad Bečvou, 753 66
Česká republika

Definice balení

EAN

296142

Balení

Typ: polypropylenová miska balena do smrštitelné fólie, velikost: 1 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, vlastní prodejny

Složení

vepřové maso

40 %

vepřová játra

30 %

voda(vývar)

syrové sádlo

vepřové kůže

dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný

koření Muller

koření Trumf

na povrchu - vepřový bok a paprika

Přídatné látky

E250 dusitan sodný

Energetická hodnota výrobku

1229 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Povrch - je zdoben Váhalovou slaninou, paprikovými floky, sušenými jablky a brusinkami, zalit čirým aspikem Nákroj - na řezu je výrobek hladký, bez vzduchových dutin, barva růžovo-hnědá, viditelné hrubší části

Vůně a chuť

Chuť a vůně - chuť jemná, vařeného mletého masa s kořením, přiměřeně slaná, játrová a kořeněná, vůně příjemná a játrová

Konzistence

Konzistence - pevná, ne moc tuhá, ani lepkavá, hrubozrnná, bez tuhých šlachovitých částí

Nadstandardní parametry

Váhalova paštika je hrubozrnná paštika, lahodné chuti po základní surovině - játrech. Její povrch je ozdoben opečenými plátky Váhalovy slaniny. Paštika neobsahuje žádné náhražky masa ani separáty. Váhalova paštika je bez lepku, tudíž vhodná pro bezlepkovou dietu. Váhalova paštika je vyráběna dle tradiční receptury firmy Váhala.

Technologický postup

Suroviny jsou mělněny s kořením a následně je paštika narážena do misek, poté je tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Poté je chlazen na teplotu max. 4,9 °C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se: • nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě • obsah tuku a soli • přítomnost lepku • provařenost Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č.1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. Provádí se termostatová zkouška.

Procesní stav

Schválený

Obrázky