Jaroměřický Tvaroh tvrdý na strouhání
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2019-01-14-0417
Číslo výrobku
2019-01-14-0417/1845
Charakteristika výrobku
                        tvaroh tvrdý                    
                Společnost
                Jaroměřická mlékárna, a.s.
                
Kaunicova 198                
Jaroměřice nad Rokytnou, 675 51                
Česká republika            
Definice balení
EAN
8594000781462
Balení
Typ: vakuové v plastové folii, velikost: 200 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
mléko
100 %
mlékařské kultury
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
528
Senzorické požadavky
Vzhled
                        mléčně bílá, stejnoměrná.                    
                Vůně a chuť
                        mléčně nakyslá, bez závad.                    
                Konzistence
                        pevné kousky do velikosti hrášku, slisované do kompaktní hmoty.                    
                Nadstandardní parametry
                        Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.
Obsah sušiny  min.  30 %.                    
                Technologický postup
                        Pasterované mléko se zakvasí čistou mlékařskou kulturou.
Po sražení se tvarohovina rozkrájí, zahřívá a vytužuje.
Poté následuje lisování do tvaru cihly (podkova), chlazení a balení.
Vychlazený tvaroh se porcuje do tvaru bločků o předepsané hmotnosti a vakuově balí do plastové folie.
Po vychlazení se expeduje.                    
                Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
                        Listeria monocyt. neg./25g, 
koliform.bakt. nejv. 1 000 KTJ/g, odpovídají nařízení komise (ES) č. 2073/2005 o mikrob. požadavcích na potraviny
                    
                Procesní stav
Schválený