Výrobky

Boni – jogurtový nápoj jahoda

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-19-0418

Číslo výrobku

2019-02-19-0418/1437

Charakteristika výrobku

  • jogurtové mléko ochucené; původ hlavní suroviny - ČR;
  • ovocná složka 15% ( cukr, jahody 36%, modifikovaný škrob, regulátor kyselosti citronan sodný, koncentrát z červené řepy, aroma).

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807543013

Balení

Typ: PET lahev, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

ovocná složka

15 %

jogurtové kultury

Přídatné látky

E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)

modifikovaný škrob

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

300

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: jemně červená, typická pro ovocnou složku jahodu

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, plná, smetanová , jemně nakyslá typická pro použité ovoce - jahody

Konzistence

tekutá, viskóznější

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko; Bílé jogurtové mléko neobsahuje škrob, želatinu a jiné zahušťující látky; Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou; neobsahuje konzervační látk;y Živé jogurtové kultury min. 107/1 g na konci doby použitelnosti výrobku; Obsah ovoce 5,4%.

Technologický postup

Příprava a standardizace mléka Pasterace Vychlazení na teplotu fermentace Přídavek jogurtové kultury Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách Naplnění do spotřebitelského obalu Přídavek ovocné složky Vychlazení skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY: tuk: min. 0,7%; pH: méně než 4,5; MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY: Enterobacteriaceae: max. 100/g Kulturní mikroflora: min. 10 na 7 /g Listeria monocytogenes: max. 100/g

Procesní stav

Zrušený