Výrobky

Tatarská omáčka „KARLOVA KORUNA“

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0325

Číslo výrobku

2017-08-22-0325/1391

Zařazení dle legislativy

Koření, jedlá sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla a hořčice - studená omáčka nebo dresink - emulgované

Charakteristika výrobku

studená emulgovaná omáčka; zeleninová směs 5% hm. ( okurka 50 % hm.,pitná voda,cukr,kvasný ocet lihový,jedlá sůl, cibule 9 % hm., modifikovaný škrob, pažitka, petržel,pepř,česnek,paprika). Upřesnění výživových údajů: výživové údaje na obale jsou uvedeny v gramech  na 100 ml (g/100 ml).

Společnost

AGRICOL s.r.o
T. Novákové 521
Polička, 572 01
Česká republika

Definice balení

EAN

8594007640120

Balení

Typ: sklo, velikost: 250 ml

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

pitná voda

řepkový olej

40 %

zeleninová směs

5 %

kvasný ocet lihový

cukr

Vaječný žloutek

hořčice(pitná voda, semeno hořčice, kvasný ocet lihový, jedlá sůl, koření)

jedlá sůl

pažitka

Přídatné látky

modifikovaný škrob

E 415 - Xanthan

E 330 - Kyselina citrónová

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

10 - Hořčice - Hořčice a výrobky z ní

Energetická hodnota výrobku

1575

Senzorické požadavky

Vzhled

polotekutá hmota bílé až světle žluté barvy s viditelnými kousky zeleniny, olej neoddělen.

Vůně a chuť

•VŮNĚ: typická pro tatarské omáčky, mírné nakyslá. •CHUŤ: po přidané zelenině, mírně nakyslá, bez cizích pachutí.

Konzistence

polotekutá stejnorodá hmota

Nadstandardní parametry

• řepkový olej v množství nejméně 40 %; • neobsahuje konzervační látky; • neobsahuje barviva; • neobsahuje aromata.

Technologický postup

Automatická výroba majonézy za studena. 1) automatické vyvolání receptury; 2) příprava (navážení tekutých a sypkých komponent); 3) vlastní výroba (emulgace, homogenizace a míchání surovin v hlavním výrobníku); 4) plnění a balení; 5) skladování a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

ENTEROBACTERIACEAE: 10/g SALMONELLA nepřítomnost ve 25 g LISTERIA MONOCYTOGENES nepřítomnost ve 25 g

Ocenění a značky kvality

Klasa

Procesní stav

Zrušený