Výrobky

Chodské čerstvé máslo ze sladké smetany

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2016-03-22-0144

Číslo výrobku

2016-03-22-0144/1766

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - Máslo mlékárenské a koncentráty mléčného tuku - čerstvé máslo

Charakteristika výrobku

Máslo vyrábíme podle receptury, která přežila staletí – nikoli proto, že by neexistovaly modernější postupy, ale proto, že tato metoda dává máslu ten nejlepší profil. Pomalé zrání smetany a její šetrné zpracování zachovává všechny cenné nutriční hodnoty a především plnou, bohatou chuť, která promlouvá na patře. Na rozdíl od průmyslově vyráběných másel nepotřebujeme přidávat aromata – naše máslo voní samo, přirozeně a podmanivě.

Společnost

NAMARA s.r.o.
Polední, 1346/4
Praha 4- Braník, 14700

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Namara s.r.o. Jiráskova 161, 344 01 Domažlice

Definice balení

EAN

CZ 761

Balení

Typ: Střevo plastové transparentní, velikost: 500 g

Typ: Střevo plastové transparentní, velikost: 1000 g

Typ: Blok v papírovém kartonu s vnitřní PE vložkou, velikost: 25 kg

Způsob distribuce výrobku

Osobním převzetím, doprava kurýrní službou

Složení

Smetana

100 %

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

767 kcal / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

84,49 g/100g

Sacharidy

1,12 g/100g

Z toho cukry

0,1 g/100g

Bílkoviny

0,58 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

Stejnorodá struktura, na řezu se připouští drobné kapénky vody nebo podmáslí. Barva slabě žlutá.

Vůně a chuť

Chuť je plná, bohatá, s dlouhotrvajícím komplexním profilem. Vůně je čistá, charakteristická pro máslo.

Konzistence

Lehce roztíratelná při pokojové teplotě.

Nadstandardní parametry

Původ: Výhradně z lokálních plzeňských farem s důrazem na welfare zvířat

• Čerstvost: Od dojení k výrobě uplyne minimum času, což zaručuje maximální svěžest

• Výroba: Tradiční pomalé stloukání, které zachovává strukturu mléčných tuků

• Čistota: Žádné zbytečné přísady, jen smetana

• Chuť: Plná, bohatá, s dlouhotrvajícím komplexním profilem

Technologický postup

1- Odběr a příprava a pasterace smetany

2- Separace a standardizace tuku

3- Zrání smetany

4- Stloukání smetany

5- Formování másla a balení

6- Kontrola kvality a mikrobiologie

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah vody max.16%

Obsah netuků 2%

Obsah tuku 83,5%

Sušina 86,28 g/100 g +/-0,2%

Skladovací podmínky:

Teplota 2-6 °C/20 dní od data výroby

Teplota -18 °C/1 rok od data výroby

Uživatel

Schváleno

2.10.2025 14:47:19

Schválil

Cechovní normy

Ocenění a značky kvality

Klasa

15.04.2025

Procesní stav

Schválený

Obrázky