Výrobky

Česká vejce - konzumní skořápková vejce třídy A

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/0372

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Charakteristika výrobku

Společnost

ČESKÁ VEJCE CZ, a.s.
Konecchlumského 1075
Jičín, 50601
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Agropodnik Hodonín a.s., Vacenovická 1271, 696 02 Ratíškovice, Agromil, a.s., Vrcovice 64, 397 01 Vrcovice, ČESKÁ VEJCE FARMS, s.r.o., Tyršova 682, 330 27 Vejprnice, ZEVOS a.s., Velehradská 1923, 686 03 Staré Město, DŽV Rychnov nad Kněžnou a.s., Kruhovka

Definice balení

EAN

8594013180085

Balení

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M6, velikost: 6 ks

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M10, velikost: 10 ks

Typ: Proložka na vejce z nasávané kartonáže M30, velikost: 30 ks

Typ: Karton s vejci na proložkách M180, velikost: 180 ks

Typ: Karton s vejci na proložkách M360, velikost: 360 ks

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže L6, velikost: 6 ks

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže L10, velikost: 10 ks

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže L15, velikost: 15 ks

Typ: Proložka na vejce z nasávané kartonáže L30, velikost: 30 ks

Typ: Karton s vejci na proložkách L180, velikost: 180 ks

Typ: Karton s vejci na proložkách L360, velikost: 360 ks

Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M15, velikost: 15 ks

Typ: Proložka na vejce z nasávané kartonáže S30, velikost: 30 ks

Způsob distribuce výrobku

kamion

Složení

vejce

53 g

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

622 kJ / 100g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g) barva: barva žloutku dle stupnice La Roche min.8

Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce vůně: bez cizího pachu

Konzistence

pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice

Technologický postup

  1. Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
  2. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
  3. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
  4. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
  5. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
  6. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
  7. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Uživatel

Schváleno

7.3.2025 10:55:38

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

Česká vejce - konzumní skořápková vejce třídy A (30.5.2017 05:41:01)