Česká vejce - konzumní skořápková vejce třídy A
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/0372
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Společnost
ČESKÁ VEJCE CZ, a.s.
Konecchlumského 1075
Jičín, 50601
Česká republika
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Agropodnik Hodonín a.s., Vacenovická 1271, 696 02 Ratíškovice, Agromil, a.s., Vrcovice 64, 397 01 Vrcovice, ČESKÁ VEJCE FARMS, s.r.o., Tyršova 682, 330 27 Vejprnice, ZEVOS a.s., Velehradská 1923, 686 03 Staré Město, DŽV Rychnov nad Kněžnou a.s., Kruhovka
Definice balení
EAN
8594013180085
Balení
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M6, velikost: 6 ks
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M10, velikost: 10 ks
Typ: Proložka na vejce z nasávané kartonáže M30, velikost: 30 ks
Typ: Karton s vejci na proložkách M180, velikost: 180 ks
Typ: Karton s vejci na proložkách M360, velikost: 360 ks
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže L6, velikost: 6 ks
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže L10, velikost: 10 ks
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže L15, velikost: 15 ks
Typ: Proložka na vejce z nasávané kartonáže L30, velikost: 30 ks
Typ: Karton s vejci na proložkách L180, velikost: 180 ks
Typ: Karton s vejci na proložkách L360, velikost: 360 ks
Typ: Krabička na vejce z nasávané kartonáže M15, velikost: 15 ks
Typ: Proložka na vejce z nasávané kartonáže S30, velikost: 30 ks
Způsob distribuce výrobku
kamion
Složení
vejce
53 g
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
622 kJ / 100g
Senzorické požadavky
Vzhled
vzhled: čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin (S-do 53 g, M- 53-63 g, L-63-73g, XL-nad 73 g) barva: barva žloutku dle stupnice La Roche min.8
Vůně a chuť
chuť: typická pro vejce vůně: bez cizího pachu
Konzistence
pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek
Nadstandardní parametry
Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice
Technologický postup
- Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec.
- Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce.
- Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa.
- Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena.
- Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec.
- Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu.
- Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Schváleno
7.3.2025 10:55:38
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený
Historie
Česká vejce - konzumní skořápková vejce třídy A (30.5.2017 05:41:01)