Boni - smetanový jogurt lesní směs
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2017-07-18-0307
Číslo výrobku
2017-07-18-0307/2578
Charakteristika výrobku
Smetanový jogurt zrající v tanku ochucený
Společnost
OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika
Definice balení
EAN
8593807222307
Balení
Typ: PP kelímek, hliníkové víčko, velikost: 150 g
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
smetana
ochucující složka
15 %
jogurtová kultura
Přídatné látky
modifikovaný škrob
Alergeny
7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
561 kj / 100g
Základní výživové hodnoty
Tuky
8,4 g/100g
Z toho nasycené mastné kyseliny
5 g/100g
Sacharidy
12 g/100g
Z toho cukry
11,5 g/100g
Bílkoviny
2,7 g/100g
Sůl
0,08 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
typická pro použitou ovocnou složku
Vůně a chuť
čistá, plná, smetanová, jemně nakyslá typická pro použité ovoce
Konzistence
krémovitá s kousky ovoce
Nadstandardní parametry
Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
Obsah ovoce v jogurtu 5,7%
Technologický postup
Příprava a standardizace smetany
Pasterace
Vychlazení na teplotu fermentace
Přídavek jogurtové kultury
Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách
Naplnění do spotřebitelského obalu
Vychlazení a skladování v chladu před expedicí
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min. 8%
pH: méně než 4,5
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Kulturní mikroflora: min. 107 /g
Listeria monocytogenes: max. 100/g
Procesní stav
Zrušený