Výrobky

BONI Kysané podmáslí 1l

Číslo cechovní normy

2017-08-22-0331

Číslo výrobku

2017-08-22-0331/1886

Zařazení dle legislativy

Mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje - kysaný nebo zakysaný mléčný výrobek - kysané podmáslí

Charakteristika výrobku

Mléčný výrobek získaný kysáním podmáslí za použití mikroorganismů mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu

Společnost

Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
Jihlava, 586 01
Česká republika

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94, Jihlava 58601

Definice balení

EAN

8594006321631

Balení

Typ: Kartonový obal Pure-Pak, velikost: 1 l

Způsob distribuce výrobku

Výrobek je balen do skupinového obalu a dále na paletu. Skladuje se a distribuuje při teplotě do +8°

Složení

podmáslí

mléko

čisté mlékárenské kultury

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

171 kJ / 100ml

Základní výživové hodnoty

Tuky

1 g/100ml

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,6 g/100ml

Sacharidy

4,6 g/100ml

Z toho cukry

4,6 g/100ml

Bílkoviny

3,3 g/100ml

Sůl

0,1 g/100ml

Senzorické požadavky

Vzhled

barva: přirozené bílé až nažloutlé barvy po mléce a smetaně

Vůně a chuť

příjemně nakyslá, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

polotekutá až tekutá, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

  • nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky
  • mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou

Technologický postup

1. příjem mléka a podmáslí; 2. standardizace obsahu tuku na 1%; 3. pasterace připravené směsi; 4. temperace na kysací teplotu; 5. přidání bakterií mléčného kysání, promíchání; 6. kysání; 7. promíchání vysráženého podmáslí a chlazení; 8. plnění do obalů; 9. skladování a expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

mléčný tuk: 1%

enterobacteriaceae: max. 10 KTJ/ml

Uživatel

Schváleno

12.3.2024 10:53:45

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený

Historie

BONI Kysané podmáslí 1l (13.9.2019 06:05:50)