Výrobky

Boni - jogurtový nápoj višňový

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-02-19-0418

Číslo výrobku

2019-02-19-0418/2581

Charakteristika výrobku

Jogurtové mléko ochucené

Společnost

OLMA, a.s.
Pavelkova 597
Olomouc, 77900
Česká republika

Definice balení

EAN

8593807543037

Balení

Typ: PET lahev, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

mléko

ovocná složka

17 %

jogurtová kultura a Bifidobacterium sp.

Přídatné látky

modifikovaný škrob

kyselina citronová

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

281 kj / 100g

Základní výživové hodnoty

Tuky

0,8 g/100g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,5 g/100g

Sacharidy

12 g/100g

Z toho cukry

12 g/100g

Bílkoviny

2,8 g/100g

Sůl

0,09 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

barva typická pro ovocnou složku

Vůně a chuť

čistá , jemně nakyslá, typická pro použité ovoce

Konzistence

tekutá, viskóznější

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko

Obsah ovoce 5,6%

Technologický postup

Příprava  a standardizace  mléka

Pasterace

Vychlazení na teplotu fermentace

Přídavek jogurtové kultury

Fermentace v procesním tanku v řízených podmínkách

Přídavek ovocné složky

Naplnění do spotřebitelského obalu

Vychlazení skladování v chladu před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:

tuk:  min. 0,7%

pH: méně než 4,5

MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:

Enterobacteriaceae: max. 100/g

Kulturní mikroflora: min. 107 /g

Listeria monocytogenes: max. 100/g

Uživatel

Schváleno

31.5.2021 14:01:17

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Zrušený