Výrobky

Sušený jogurt

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-10-04-0449

Číslo výrobku

2019-10-04-0449/1933

Charakteristika výrobku

Sušený jogurtový prášek vyrobený sušením jogurtu na sprejové sušárně. 100 % sušený jogurt z kravského mléka CZ původu.

Společnost

Eligo a.s., odštěpný závod Kolín
Třídvorská ulice 712
Kolín, 28002
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: Vícevrstvé papírové pytle s PE vložkou - 25kg neto, velikost: 25 kg

Způsob distribuce výrobku

velkoobchod

Složení

sušený jogurt z kravského mléka českého původu

100 %

jogurtová kultura

Alergeny

7 - Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

Energetická hodnota výrobku

1457

Základní výživové hodnoty

mononenasycené mastné kyseliny (monoenové mastné kyseliny)

0.4 g/100g

polynenasycené mastné kyseliny (polyenové mastné kyseliny)

0.1 g/100g

Senzorické požadavky

Vzhled

vzhled: obal čistý, neporušený, správně označený; barva: mléčně bílá až krémová, rovnoměrná.

Vůně a chuť

Čistá, typická jogurtová, kyselá bez cizích příchutí, bez cizích pachů.

Konzistence

Sypký prášek, bez přítomnosti hrudek.

Nadstandardní parametry

Výrobek z mléka, které je původem získané ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko, zachováním technologického postupu je zachována typická výrazná kyselá jogurtová chuť.

Technologický postup

1. Příjem odstředěného kravského mléka dle vyhl.397/2016 Sb. Českého původu. 2. Pasterace odstředěného mléka min.72°C/15sec. 3. Zahuštění odstředěného mléka ve vakuu 4. Zakysání jogurtu v krystalizátoru 5. Sušení na sprejové sušárně 6. Zabalení do spotřebitelského obalu 7. Metaldetekce hotového balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálně chemické parametry: 1. Vlhkost: max 5%; 2. Mléčný tuk: max 1,5%; 3. Protein : min 27%; 4. Popel: max 9%; 5. Kyselost : 180- 450°SH; 6. Spálené částice: DISC A/B. Výrobek splňuje parametry řady norem CSN 570801 Mléko sušené a sušené mléčné výrobky.

Procesní stav

Schválený