Výrobky

Klobásy Kučerky

Číslo cechovní normy

2016-08-08-0075

Číslo výrobku

2016-08-08-0075/0928

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované

Charakteristika výrobku

Společnost

Řeznictví Patrik s.r.o.
Jistebník 452
Jistebník, 74282

Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jistebník 452, 742 82 Jistebník

Definice balení

Balení

Typ: vakuum, velikost: 1 kg

Typ: vakuum, velikost: 400 g

Způsob distribuce výrobku

volně ložené v bednách, v chladírenském voze při teplotě do +5°C

Složení

Vepřové maso 90%, hovězí maso 5%, česnek, přírodní koření, dusitanová solící směs, vepřová střeva

Senzorické požadavky

Vzhled

Klobása má na řezu viditelné složení libového a tučného masa, kdy libové převládá.

Vůně a chuť

Chuť po uzeném mase a pepři

Konzistence

Konzistence je soudržná

Nadstandardní parametry

po ohřátí je klobása šťavnatá

Technologický postup

Vepřové maso pomeleme na průměr 8mm. Hovězí maso, led, sůl a koření vykutrujeme na jemnou spojku. Maso se spojkou vložíme do vakuové chladicí míchačky a podobu 30 min při pomalých otáčkách promícháme. V míchačce se při teplotě do +3°C nechají uležet do druhého dne. Narazíme do předem připravených vepřových střev. Přetáčíme na jednotlivé kusy o váze cca 100g. Věšíme na udírenské hole a zakládáme na udírenský vozík tak, aby se jednotlivé páry nedotýkaly. Výrobek zaudíme a dovařujeme tak dlouho, až dosáhne tepelného opracování minimálně 10 minut při teplotě 72 °C v jádře. Po vyjmutí z udírny výrobek prudce zchladíme osprchováním a vychladíme na teplotu v jádře do +5°C. Klobásy ukládáme do přepravek a vkládáme do chladicího boxu, kde uchováváme při teplotě do +5°C

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Max obsah soli 2,5%

Max obsah tuku 25%

Uživatel

Schváleno

12.11.2025 08:12:54

Schválil

Cechovní normy

Procesní stav

Schválený