Klobásy Kučerky
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2016-08-08-0075
Číslo výrobku
2016-08-08-0075/0928
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Společnost
Řeznictví Patrik s.r.o.
Jistebník 452
Jistebník, 74282
Adresa provozovny, kde je potravina vyráběna
Jistebník 452, 742 82 Jistebník
Definice balení
Balení
Typ: vakuum, velikost: 1 kg
Typ: vakuum, velikost: 400 g
Způsob distribuce výrobku
volně ložené v bednách, v chladírenském voze při teplotě do +5°C
Složení
Vepřové maso 90%, hovězí maso 5%, česnek, přírodní koření, dusitanová solící směs, vepřová střeva
Senzorické požadavky
Vzhled
Klobása má na řezu viditelné složení libového a tučného masa, kdy libové převládá.
Vůně a chuť
Chuť po uzeném mase a pepři
Konzistence
Konzistence je soudržná
Nadstandardní parametry
po ohřátí je klobása šťavnatá
Technologický postup
Vepřové maso pomeleme na průměr 8mm. Hovězí maso, led, sůl a koření vykutrujeme na jemnou spojku. Maso se spojkou vložíme do vakuové chladicí míchačky a podobu 30 min při pomalých otáčkách promícháme. V míchačce se při teplotě do +3°C nechají uležet do druhého dne. Narazíme do předem připravených vepřových střev. Přetáčíme na jednotlivé kusy o váze cca 100g. Věšíme na udírenské hole a zakládáme na udírenský vozík tak, aby se jednotlivé páry nedotýkaly. Výrobek zaudíme a dovařujeme tak dlouho, až dosáhne tepelného opracování minimálně 10 minut při teplotě 72 °C v jádře. Po vyjmutí z udírny výrobek prudce zchladíme osprchováním a vychladíme na teplotu v jádře do +5°C. Klobásy ukládáme do přepravek a vkládáme do chladicího boxu, kde uchováváme při teplotě do +5°C
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Max obsah soli 2,5%
Max obsah tuku 25%
Uživatel
Schváleno
12.11.2025 08:12:54
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Schválený