Vejce Slapy – M30
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2015-12-02-0026
Číslo výrobku
2015-12-02-0026/0792
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce
Charakteristika výrobku
Vejce od slepic vlastního volného chovu.
Společnost
Statek Slapy, družstvo
Slapy 425
Slapy, 25208
Definice balení
Balení
Typ: Plata z nasávané kartonáže, velikost: 30 ks
Způsob distribuce výrobku
prodej ve vlastní prodejně
Složení
Vejce
100 %
Alergeny
3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich
Senzorické požadavky
Vzhled
Čisté s nepoškozenou skořápkou, barva skořápky bílá až tmavě hnědá, nemyté, označené, např. (1 CZ 1617), rozdělené do hmotnostních skupin ( M- 53-63 g), barva žloutku dle stupnice La Roche min.8.
Vůně a chuť
Chuť i vůně typická pro vejce.
Konzistence
Pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek.
Nadstandardní parametry
Produkce vajec kura domácího z vlastního chovu v hospodářství registrovaném v ústřední evidenci zvířat.
Technologický postup
Vejce od nosnic kura domácího jsou co nejdříve po snášce dopravována do třídíren nebo skladů vajec. Vejce jsou do třídírny dodána nejpozději 4. pracovní den po snášce. Vejce jsou individuálně označena na skořápce rozlišovacím číslem producenta, dle směrnice 2002/4/ES., v produkčním místě nebo na každém kontejneru před opuštěním produkčního místa. Vejce jsou před tříděním prohlédnuta a prosvícena, nevhodná vejce jsou z třídění vyřazena. Třídírny třídí, balí a označují vejce a obaly nejpozději 2. pracovní den po dni převzetí vajec. Po vytřídění jsou čerstvá vejce balena do požadovaného typu obalu. Vejce jsou po celou dobu přepravy a skladování uchovávána při nekolísavé teplotě +,5°C až +,18°C.
Uživatel
Schváleno
22.6.2021 15:13:30
Schválil
Cechovní normy
Procesní stav
Zrušený