Výrobky

Český modrý mák 333 g

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-01-14-0415

Číslo výrobku

2019-01-14-0415/2415

Zařazení dle legislativy

Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich

Charakteristika výrobku

potravinářské odrůdy, které splňují tuto cechovní normu; podrobné výživové údaje: https://ceskymodrymak.cz/cs/mak/nutricni-hodnota viz tab. 1-3

Společnost

Česká zemědělská univerzita v Praze
Kamýcká 129
Praha 6, 16500
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: sáček, velikost: 333 g

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

semeno Českého modrého máku

100 %

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled a barva: Tmavě modrá až šedá semena o velikosti cca 1,5 x 1,1 mm.

Vůně a chuť

Typická pro tento druh potraviny, bez cizích příměsí.

Technologický postup

Pěstování na vhodných pozemcích ve vymezených oblastech chráněných proti silným větrům, na vhodných půdách, kdy doba setí musí proběhnout nejpozději do 20. dubna s hloubkou setí maximálně 2 cm. Sklizeň semen je mechanizovaná, semena se separují od nečistot po sklizni nebo až před prodejem. Nebo ruční sklizeň tobolek.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg Vlhkost: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevybarvená, tmavá až černá: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Příměsi a nečistoty celkem: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevyzrálá rezavé barvy: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Poškozená semena: nejvýše 3,0 % hmotnosti; Olejnatost: vyšší než 40 %. Není povolena termostabilizace.

Procesní stav

Zrušený