Jelení kýta bez kosti
Cechovní norma
Číslo cechovní normy
2020-06-16-0476
Číslo výrobku
2020-06-16-0476/2243
Zařazení dle legislativy
Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - maso - zvěřina
Společnost
                Gril servis s.r.o.
                
Kolodějská 14                
Sibřina- Stupice, 25084                
Česká republika            
Definice balení
EAN
2919893018703
Balení
Typ: vakuově balené, velikost: 2 kg
Způsob distribuce výrobku
maloobchod
Složení
jelení maso
100 %
Energetická hodnota výrobku
469
Senzorické požadavky
Vůně a chuť
                        
tmavé maso s chutí a vůni po zvěřině
                    
                Nadstandardní parametry
                        Maso pochází z dobře zmasilých kusů.
Povrch masa  je bez fyzikálních nečistot, chlupů a štětin.
Maso je vvbaveno „lístkem o původu zvěře“. 
Ulovený kus je označen nesnímatelnou plombou a číslo plomby je  uvedeno na doprovázejícím lístku o původu zvěře.
Plomba je po zpracování uloveného těla uchovávána  jeden rok po skončení údržnosti
Maso  nabízíme  v kuchyňské úpravě .
                    
                Technologický postup
                        řez se vede v řase předkolenní, po svalovině předkýtí směrem k hrbolu kosti kyčelní. Ve výši kyčelního kloubu, v úrovni spodního okraje spony pánevní, se kolmo na svalovinu nařízne svíčková včetně palce svíčkové, který se tvaruje podélně tak, že jeho délka nepřesahuje  po opracování svíčkové její šířku. Po křídle kosti kyčelní bez narušení celistvosti svíčkové, palce svíčkové a svalů předkýtí se uvolní svíčková až k prvnímu obratlu bedernímu. Řezem nebo sekem mezi posledním obratlem bederním a kostí křížovou  uvolníme kýtu od nízkého roštěnce.                     
                Procesní stav
Schválený