Pekárna Srnín leží v obci Srnín, nedaleko Zlaté Koruny v okrese Český Krumlov a její provoz byl zahájen v roce 1956. Od roku 1993 provozovala pekárnu společnost KIII, spol. s r.o.. V průběhu června 2020 došlo k fúzi společností VESCO spol. s r.o. (Mlýn Veselí nad Lužnicí) a KIII spol. s r.o. (Pekárna Srnín). Od 1.7.2020 vznikla nová nástupnická společnost s názvem Pekárna Srnín s.r.o. zapsaná v OR u Krajského soudu v Českých Budějovicích. Pekárna svými výrobky navazuje na nejlepší tradice českého pekařství. Zásobuje zejména okresy České Budějovice, Český Krumlov, ale zasahuje i do okresů Jindřichův Hradec a Tábor.

Neustále investujeme do nového strojního zařízení, které se spolu s osvědčenou technologií výroby a tradičními recepturami podílejí na vynikající kvalitě našeho širokého sortimentu pečiva. Pekárna je vybavena moderním zařízením pro šokové zamrazování pečiva, které dodáváme zákazníkům k dopečení přímo v prodejně a tak se dostává ke konečným zákazníkům v té nejčerstvější formě.

Neméně významným je i sortiment trvanlivého pečiva, kde je velmi oblíbeným sortimentem srnínských medových perníků s obsahem 5,5% včelího medu a linecké třené pečivo. Neoddělitelnou součástí pekárny je i cukrárna Pekařství a cukrářství U Kláštera v Piaristické ulici v Českých Budějovicích www.uklastera.cz , jejíž kvalitní cukrářské výrobky znají zákazníci i za hranicemi zásobovaných okresů. Nově jsme rozšířili sortiment o výrobky lahůdek, zejména chlebíčky, saláty, pomazánky a bagety, které nabízíme především v síti osmnácti vlastních podnikových prodejen.

Společnost má okolo 200 zaměstnanců. Můžeme se pochlubit dokonale zvládnutou distribucí, při které dbáme na životní prostředí, jelikož rozvoz pečiva je prováděn téměř výhradně vozidly s pohonem na zemní plyn. Každoročně se zúčastňujeme soutěže Chutná hezky Jihočesky, ve které se naše výrobky pravidelně umisťují na čelních místech. Od roku 2002 jsme pravidelně certifikováni a jsme držitelem certifikátu FSSC 22000.