Společnost Pekárna-cukrárna Hořovice s.r.o. byla založena v roce 1995 transformací s obchodním sdružením pod názvem Stavinvest. Tato společnost získala v rámci privatizačního projektu provozovnu Hořovice, která byla jednou z několika výrobních provozů bývalého SP středočeské pekárny a cukrárny Kladno.
Původní Hořovická pekárna byla vybudována jen jako pekárenský a cukrárenský provoz, která byla jednou z výrobních subjektů pekárny Beroun v roce 1961 a jako jedna z prvních pekáren v republice byla vybudována průběžnými pecemi. Základním sortimentem tohoto provozu byla standardní pekařská a cukrářská výroba. Naše společnost od prvopočátku přistupovala, vzhledem k té době již zastaralému technickému vybavení, k celkové modernizaci a obnově, což se děje i v současné době. Jednou z posledních věcí, která zde byla dokončena, je speciální výroba běžného pečiva a dále velkokapacitní mrazák včetně šokového zamrazování.
Ke stabilizaci a konstantní kvalitě základního druhu surovin, byl zakoupen naší společností výrobní provoz na zpracování pšeničných mouk, a to „Mlýn Čistá“ u Rakovníka. I zde muselo dojít k celkové rekonstrukci mlecí technologie, aby byla zaručena velmi vysoká a konstantní kvalita mlýnských výrobků. V posledním roce byl uveden do provozu nový technologický celek v rámci závozu, a to výroba a zpracování žitných produktů.
Z důvodu přeplněnosti výrobních kapacit v provozu Hořovice se naše společnost rozhodla zakoupit v roce 2001 upadající „Pekárnu Příbram a.s.“ a chtěla tím řešit rezervy při uzavírání kontraktů s obchodními partnery, případné vykrývání výroby v případě poruch. I zde došlo během několika let k celkové obměně výrobní technologie – k celkové modernizaci výrobních a technologických postupů. Postupně se nám podařilo výrobně naplnit i tuto provozovnu. Ke zlepšení a dalšímu rozvoji této výroby jsme přistoupili k výstavbě nového mrazícího skladu včetně šokového zamrazování.
V roce 2011 pak naše společnost převzala zatím poslední výrobní provoz, a to bývalou pekárnu „U Křížů“ v Berouně. Zde byla provedena kompletní obměna celé technologie, tím se tato výrobna zařadila mezi nejmodernější provozy naší společnosti.
PAC Hořovice s.r.o. jako společnost produkující pekárenské a cukrárenské produkty dokázala během několika let zmodernizovat a zprůmyslnit řadu výrobních procesů na nejvyšší úroveň. Zároveň si zachovala tradici standardních ruční výroby a cukrářské ruční výroby. Protože si naše společnost zachovává velmi vysokou kvalitu výrobků a rozšiřováním výrobních kapacit, se tak zařadila mezi několik nejvýznamnějších producentů tohoto sortimentu v rámci České republiky a Slovenska.
PAC Hořovice s.r.o. svým přístupem k dodržování nejpřísnějších standardů a norem v rámci našich provozů se může pochlubit získáním certifikací systému bezpečnosti potravin.
S našimi výrobky Vám přeji dobrou chuť.