Výrobky

Vejce konzumní nosnic – 30XL

Číslo cechovní normy

2015-12-02-0026

Číslo výrobku

2015-12-02-0026/2183

Zařazení dle legislativy

Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - vejce

Charakteristika výrobku

Vejce konzumní nosnic – Hmotnostní skupina XL (73 g a více); Čerstvá vejce jakostní třídy A; Hmotnostní třída XL (nad 73 g); Vejce jsou balena do obalu z nasávané kartonáže v počtu kusů vajec 30.

Společnost

PROAGRO Nymburk a.s.
Poděbradská 2026
Nymburk, 28872
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: papírové proložky volné nebo zafoliované, velikost: 30 ks

Způsob distribuce výrobku

maloobchod

Složení

vejce třídy A

Alergeny

3 - Vejce - Vejce a výrobky z nich

Energetická hodnota výrobku

622

Senzorické požadavky

Vzhled

Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru Vzduchová bublina – výška nepřesahuje 6 mm Žloutek – nezřetelně viditelný, bez zřetelné obvodové hranice, bez cizích tělísek, barvy min. 10 dle stupnice La Roche Bílek – čistý, průhledný, rosolovité konzistence, bez cizích tělísek

Vůně a chuť

chuť: typická pro vejce vůně: bez cizího pachu

Konzistence

pevný žloutek, čirý průhledný rosolovitý bílek

Nadstandardní parametry

Produkce vajec kura domácího z farem v České republice, krmeno krmivem vyrobeném v České republice, vejce tříděna a balena v České republice; Během třídění jsou vejce exponována krátkému UV ozáření, které zahubí 99,9% potenciálních patogenů na skořápce, což výrazně zvyšuje potravinovou bezpečnost a eliminuje riziko následné kontaminace vinou nesprávného skladování či manipulace.

Technologický postup

Snesená vejce jsou přepravena dopravníkem přímo na třídičku, nebo jsou na farmě uložena do přepravních obalů a následně dopravena na třídičku. Na třídičce jsou prosvícením vytříděna nestandardní vejce, vážením jsou vejce tříděna podle váhových kategorií a nakonec jsou vejce zabalena do obalu. Vejce jsou skladována při nekolísavé teplotě +5°C až +18°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vzhled skořápky – čistá, nepoškozená a normálního tvaru Vzduchová bublina – výška nepřesahuje 6 mm Žloutek – nezřetelně viditelný, bez zřetelné obvodové hranice, bez cizích tělísek, barvy min. 10 dle stupnice La Roche Bílek – čistý, průhledný, rosolovité konzistence, bez cizích tělísek Bez přítomnosti bakterií rodu Salmonella

Procesní stav

Schválený