Výrobky

Malejovský modrý mák

Cechovní norma

Číslo cechovní normy

2019-01-14-0415

Číslo výrobku

2019-01-14-0415/2029

Zařazení dle legislativy

Škrob, luštěniny, olejnatá semena a výrobky z nich

Charakteristika výrobku

Nemletý přírodní potravinářský mák českých odrůd

Společnost

Ing. Martin Pilař
Zámrsk 158
Zámrsk, 56543
Česká republika

Definice balení

Balení

Typ: pytel, velikost: 10 kg

Způsob distribuce výrobku

maloobchod, velkoobchod

Složení

český modrý mák

100 %

Alergeny

Energetická hodnota výrobku

2198 1

Senzorické požadavky

Vzhled

Semeno tmavě modré až šedé o velikosti cca 1 mm, zdravé, nepoškozené, vyzrálé, schopné skladování.

Vůně a chuť

Chuť typická pro modrý mák, sladká. Vůně výrazná, typická pro modrý mák. Nesmí vykazovat cizí pach, známky kyselosti, žluknutí nebo hořkosti, být popřípadě s jinou cizí příchutí.

Konzistence

Konzistence je sypká, bez hrudek.

Technologický postup

Setí,sklizeň, posklizňová úprava s následným maloobjemovým balením-ručně

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah morfinových alkaloidů: nejvýše 20 mg/kg Vlhkost: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevybarvená, tmavá až černá: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Příměsi a nečistoty celkem: nejvýše 8,0 % hmotnosti; Semena nevyzrálá rezavé barvy: nejvýše 5,0 % hmotnosti; Poškozená semena: nejvýše 3,0 % hmotnosti; Olejnatost: vyšší než 40 %. Není povolena termostabilizace.  

Procesní stav

Zrušený