Tisk

Zlatá daňčí paštika

NázevHodnota
Cechovní normaSpeciální paštiky
Číslo cechovní normy2018-02-22-0367
Číslo výrobku2018-02-22-0367/1799
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

kořenící přípravek:jedlá želatina, koření, cukr, sušený glukózový sirup, jedlá sůl, aroma, barvivo karamelový cukr.

Předkladatel
Společnost Náhlík a Náhlík, s. r. o.
Kněždub 39
696 64, Kněždub
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594066410344
Typ balenísklo
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřová játra26 %
pitná voda
vepřové škvařené sádlo
dančí maso15 %
vepřové kůže10 %
kořenící přípravek
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 472: Estery mono-a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou, mléčnou, citrónovou, vinnou a acetylvinnou; směsné estery mono a diglyceridů s kys.octovou a vinnou (Emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
modifikovaný škrob
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
8Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9Celer - Celer a výrobky z něj
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
11Sezam - Sezamová semena a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1190 kJ / 100g
284.21 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.2 g/100g
Sacharidy3.7 g/100g
z toho cukry2.7 g/100g
Bílkoviny12.2 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Dílo světlehnědé barvy, až narůžovělé, patrné vlásečnice daňčího maso, na povrchu vrstva vyvařeného tuku. Po otevření povrch hnědý vlivem tepelného opracování.

Vůně a chuť

Typická pro paštiku s přídavkem daňčího masa.

Konzistence

roztíratelná konzistence.

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah jater
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti
Technologický postup

Do kutru vložíme jemnou spojku – nakutrované vepřové kůže, vlijeme horké sádlo, vývar. V polovině vývaru rozmícháme emulgátor. Přidáme zemulgovaná játra, dančí maso. Vše důkladně promícháme, přidáme koření, popř. zředíme vývarem.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.07.2019 10:22:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.07.2019 10:22:14
Procesní stav
Procesní stavSchválený