Tisk
Zlatá daňčí paštika
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Speciální paštiky |
Číslo cechovní normy | 2018-02-22-0367 |
Číslo výrobku | 2018-02-22-0367/2238 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | kořenící přípravek:jedlá želatina, koření, cukr, sušený glukózový sirup, jedlá sůl, aroma, barvivo karamelový cukr. |
Předkladatel | |
Společnost | Náhlík a Náhlík, s. r. o. Kněždub 39 696 64, Kněždub Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594066410344 |
Typ balení | sklo |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřová játra | 26 % |
pitná voda | |
vepřové škvařené sádlo | |
dančí maso | 15 % |
vepřové kůže | 10 % |
kořenící přípravek | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 472: Estery mono-a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou, mléčnou, citrónovou, vinnou a acetylvinnou; směsné estery mono a diglyceridů s kys.octovou a vinnou (Emulgátor, stabilizátor, sekvestrant) | |
modifikovaný škrob | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
6 | Sója - Sójové boby a výrobky z nich |
8 | Skořápkové plody - Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich |
9 | Celer - Celer a výrobky z něj |
10 | Hořčice - Hořčice a výrobky z ní |
11 | Sezam - Sezamová semena a výrobky z nich |
Energetická hodnota výrobku | |
1190 kJ / 100g | |
284.21 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 24.7 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.2 g/100g | Sacharidy | 3.7 g/100g | z toho cukry | 2.7 g/100g | Bílkoviny | 12.2 g/100g | Sůl | 1.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Dílo světlehnědé barvy, až narůžovělé, patrné vlásečnice daňčího maso, na povrchu vrstva vyvařeného tuku. Po otevření povrch hnědý vlivem tepelného opracování. |
Vůně a chuť | Typická pro paštiku s přídavkem daňčího masa. |
Konzistence | roztíratelná konzistence. |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Do kutru vložíme jemnou spojku – nakutrované vepřové kůže, vlijeme horké sádlo, vývar. V polovině vývaru rozmícháme emulgátor. Přidáme zemulgovaná játra, dančí maso. Vše důkladně promícháme, přidáme koření, popř. zředíme vývarem. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.06.2020 09:30:21 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.06.2020 09:30:21 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |