Tisk

Milko žervé krémové

NázevHodnota
Cechovní normaČerstvý nezrající termizovaný sýr ochucený a neochucený
Číslo cechovní normy2019-06-05-0437
Číslo výrobku2019-06-05-0437/1756
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní nezrající
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s.
Dr. Kryšpína 510
290 16, Poděbrady
Česká republika
Definice balení
EAN kód85910621
Typ baleníPS kelímky s přivařenou krycí ALU fólií
Velikost balení80 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
smetana
syrovátka
jedlá sůl
jedlá želatina
mlékárenské kultury
mikrobiální syřidlo
Přídatné látky
E 466: Karboxymethylcelulosa (Zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
956 kJ / 100g
228.33 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky21.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy3.2 g/100g
z toho cukry2.4 g/100g
Bílkoviny7.3 g/100g
Sůl0.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

obal: čistý, správně uzavřený, označený datem spotřeby;
vzhled: barva charakteristická pro použité suroviny a přísady, uvolňování syrovátky není na závadu

Vůně a chuť

chuť a vůně: čistá, jemná, charakteristická pro použité suroviny a přísady

Konzistence

konzistence: hladká, homogenní

Nadstandardní parametry

• surovina odpovídá ČCN „Syrové kravské mléko“;
• při výrobě použito mikrobiální syřidlo – vhodné i pro vegetariánskou dietu;
• vyrobeno z mléka výhradně od českých farmářů.

Technologický postup

Pasterace směsi mléka a smetany – zakysání – zasýření – odstředění sýřeniny (koagulátu) – přídavek minoritně zastoupených surovin – termizace – balení – chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

OBSAH SUŠINY: min. 32 %;
OBSAH TUKU: min. 20 %.

Výrobek odpovídá Zákonu o potravinách č.110/1997 Sb. a příslušným prováděcím vyhláškám, ve znění pozdějších předpisů a legislativě EU.

Výrobek neobsahuje kromě mléka žádný z alergenů dle nařízení EU 1169/2011.

 

ncmMFáze
Koliformní bakterie1000 KTJ/gKonec výrobního procesu
Koagulázopozitivní    stafylokoky5210 KTJ/g100 KTJ/gKonec výrobního procesu
Salmonella sp.50Nepřítomnost ve 25 gUvedené na trh, během doby údržnosti
Listerie monocytogenes50100 KTJ/gUvedené na trh, během doby údržnosti
Nepřítomnost ve 25 gPřed opuštěním podniku
E.coli52100 KTJ/g1000 KTJ/gBěhem výrobního procesu
Uživatel
Vytvořeno11.06.2019 07:23:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno11.06.2019 07:23:39
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Certifikát Mlékárenského výrobku v režimu jakosti Q CZ
Procesní stav
Procesní stavSchválený