Tisk

Boni – zakysaná smetana min. 16 % tuku 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaZakysaná smetana zrající v tanku
Číslo cechovní normy2018-06-28-0394
Číslo výrobku2018-06-28-0394/1378
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

zakysaná smetana; původ hlavní suroviny – ČR

Předkladatel
Společnost OLMA, a.s.
Pavelkova 597
77900, Olomouc
Česká republika
Definice balení
EAN kód8593807426309
Typ baleníPP-kelímky
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
mléčná bílkovina
mléčné kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
720 kJ / 100g
171.96 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled a barva: mléčná až krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistá, příjemně nakyslá

Konzistence

krémovitá, hustá, uvolněná syrovátka na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

Surovina odpovídá ČCN 2016-03-18-0127 Syrové kravské mléko
Zakysaná smetana neobsahuje žádné nemléčné složky (škrob, rostlinnou vlákninu, želatinu ani jiné zahušťující či texturu upravující látky)
Mléko a mléčné složky nejsou nahrazeny nemléčnou složkou (neobsahuje konzervační látky, barviva ani aromatické látky)
Živé kultury min. 106/1 g na konci doby použitelnosti výrobku
Obsah tuku min. 16 %
Zakysaná smetana neobsahuje žádné přídatné látky (konzervační látky, barviva, aromata)

Technologický postup

Příprava pasterované smetany o požadované tučnosti.
Vychlazení na teplotu fermentace.
Přídavek vybraných kultur bakterií mléčného kvašení.
Fermentace smetany.
Po dosažení požadovaného stupně zakysání rozmíchání a vychlazení zakysané smetany.
Plnění do spotřebitelských obalů.
Vychlazení
Skladování v chladu a expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

FYZIKÁLNĚ CHEMICKÉ PARAMETRY:
tuk: min.16 %
celková sušina: min. 21,5 %
MIKROBIOLOGICKÉ PARAMETRY:
Enterobacteriaceae: max. 100/g
Plísně: max. 10/g
Kvasinky: max. 100/g
Kulturní mikroflora: min. 106/g
Listeria monocytogenes: max. 100/g

Uživatel
Vytvořeno19.02.2019 16:10:59
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.02.2019 16:10:59
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený