Tisk

Zakysaná smetana 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaZakysaná smetana zrající v tanku
Číslo cechovní normy2018-06-28-0394
Číslo výrobku2018-06-28-0394/1826
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem
Charakteristika výrobku

Zakysaná smetana – obsah mléčného tuku minimálně 16 %. Smetana – původ 100 % ČR.

Předkladatel
Společnost Ekomilk a.s.
Příborská 818
738 37, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594033403492
Typ baleníkelímek PET, ALU víčko
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
smetana
lyofilizovaná mezofilní kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
695 kJ / 100g
165.99 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10 g/100g
Sacharidy3.3 g/100g
z toho cukry3.3 g/100g
Bílkoviny2.8 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Bílo-smetanové barva, homogenní krémové konzistence.

Vůně a chuť

vůně i chuť čistá, mléčná, typická pro fermentované produkty.

Konzistence

homogenní krémová.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,

mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah mléčného tuku minimálně 10 %; obsah sušiny minimálně 21,5  %; kyselost před expedicí:  pod hodnotu pH 4,5.

Uživatel
Vytvořeno23.07.2019 09:58:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.07.2019 09:58:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený