Tisk

Zakysaná smetana 16 % tuku

NázevHodnota
Cechovní normaZakysaná smetana zrající v obalu
Číslo cechovní normy2018-06-28-0393
Číslo výrobku2018-06-28-0393/1105
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - zakysaná smetana
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost BOHEMILK, a.s.
Podzámčí 385
517 73, Opočno
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592206367473
Typ baleníkbelík
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod
Obrázky
Zakysaná smetana 1 kg
Složení
smetana
smetanová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
699 kJ / 100g
166.95 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy3.4 g/100g
z toho cukry3.4 g/100g
Bílkoviny2.9 g/100g
Sůl0.10 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Smetanově bílá barva.

Vůně a chuť

Jemná, smetanově nakyslá chuť, bez cizích pachů a příchutí.

Konzistence

Hladká, krémová konzistence.

Nadstandardní parametry
  • vyrobena tradičním postupem
  • zraje přímo v obalu, díky čemuž má velmi hustou konzistenci
  • vyrobena pouze ze smetany a smetanové kultury
  • surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko
Technologický postup

1. Příprava pasterované smetany o požadované tučnosti;
2. Vychlazení;
3. Přídavek vybraných kultur bakterií mléčného kvašení;
4. Naplnění do obalů, ve kterých proběhne zrání;
5. Zahřátí na teplotu fermentace;
6. Fermentace smetany;
7. Vychlazení po dosažení požadovaného stupně zakysání;
8. Skladování v chladu a expedice.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Vyhovuje požadavkům Nařízení komise ES 2073/2005 o mikrobiologických požadavcích na potraviny v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno03.09.2018 09:07:56
VytvořilEva Šachová
Změněno03.09.2018 09:07:56
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený