Tisk

Zahuštěné neslazené plnotučné mléko BONI

NázevHodnota
Cechovní normaZahuštěné mléko neslazené
Číslo cechovní normy2016-07-22-0125
Číslo výrobku2016-07-22-0125/1331
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - mléko - mléko zahuštěné
Charakteristika výrobku

Zahuštěné neslazené mléko je mléčný výrobek získaný
částečným odpařením vody z mléka, tepelně UHT
ošetřený a asepticky plněný do nápojových kartónků

Předkladatel
Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s.
Kouty 53
539 01, Hlinsko
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006842273
Typ baleníUHT nápojový vícevrstevný karton se šroubem
Velikost balení340 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
Přídatné látky
E 407 - Karagenan
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
555 kJ / 100g
132.55 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky7.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.0 g/100g
Sacharidy9.7 g/100g
z toho cukry9.7 g/100g
Bílkoviny6.7 g/100g
Sůl0.20 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení: obal čistý, neporušený, správně označený.
Barva: stejnoměrně bílá až smetanová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistě mléčná, příjemná, mírně vařivá, charakteristická pro zahuštěné mléko, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

Konzistence: stejnorodá, hladká, mírně viskózní
připouští se slabá usazenina na dně obalu a tenká vrstva
vyvstátého tuku na povrchu

Nadstandardní parametry

Výrobek  z mléka, odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko

Technologický postup

Pasterace standardizovaného mléka,
zahuštění na odparce,
ošetření UHT záhřevem
a následně aseptické plnění do několikavrstevných
nápojových kartonů.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v % hm. 7,5;
Obsah sušiny v % hm. nejméně 25,0;
Obsah tukuprosté sušiny v % hm. nejméně 17,5;
Celkový počet mikroorganizmů 100 po inkubaci při po inkubaci při 37°C po dobu 3 dnů.

Uživatel
Vytvořeno04.02.2019 12:02:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.02.2019 12:02:12
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený