Tisk

Tvaroh měkký BONI

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh měkký (odtučněný)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0145
Číslo výrobku2016-09-06-0145/1332
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký odtučněný
Charakteristika výrobku

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením pomocí
mlékařských kultur.
upřesnění údaje pro energetickou hodnotu:

energetická hodnota v kcal je na obale výrobku: 63

Předkladatel
Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s.
Kouty 53
539 01, Hlinsko
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006848541
Typ baleníplastová vanička a přivařeným Al víčkem
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
mlékařské mikrobiální kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
268 kJ / 100g
64.01 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g/100g
Sacharidy3.4 g/100g
z toho cukry3.4 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl0.07 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení: obal čistý, neporušený, správně označený
Barva: stejnoměrně mléčně bílá až mírně krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistě mléčná, mírně nakyslá typická pro
daný druh, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

Konzistence: stejnorodá, hladká, krémová až pastovitá
mírné uvolňování syrovátky

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko

Sušina:

  • u tvarohů vyrobených odstředivkovým způsobem nejméně 17 %,
  • u tvarohů vyrobených klasickým způsobem v tvarožnících více než  20 %,
Technologický postup

Pasterace standardizovaného mléka,
zakysání ČMK,
termizace
ultrafiltrace na membránách (oddělení tvarohu od
syrovátky)
plnění do obalů
vychlazení
expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v % hm. max. 0,5
Obsah tuku v sušině v % hm. 3,1
Obsah sušiny v % hm. 16;
Výrobky splňují požadavky dané v Nařízení Komise (ES) 2073/2005 o
mikrobiologických kritériích pro potraviny ve znění pozdějších změn.;
Koagulázopozitivní staphylokoky do 100/g;
Listeria monocytogenes neg./25 g;
Enterobacteriaceae Max. 10/g;
Plísně/ kvasinky Max. 100/100 g.

Uživatel
Vytvořeno24.08.2020 15:21:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.08.2020 15:21:02
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g