Tisk

Tvaroh měkký BONI

NázevHodnota
Cechovní normaTvaroh měkký (odtučněný)
Číslo cechovní normy2016-09-06-0145
Číslo výrobku2016-09-06-0145/1332
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - tvarohy - měkký odtučněný
Charakteristika výrobku

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením pomocí
mlékařských kultur.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Hlinsko, a.s.
Kouty 53
539 01, Hlinsko
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006848541
Typ baleníplastová vanička a přivařeným Al víčkem
Velikost balení250 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
mlékařské mikrobiální kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
268 kJ / 100g
64.01 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky0.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g/100g
Sacharidy3.4 g/100g
z toho cukry3.4 g/100g
Bílkoviny11.3 g/100g
Sůl0.07 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení: obal čistý, neporušený, správně označený
Barva: stejnoměrně mléčně bílá až mírně krémová

Vůně a chuť

Chuť a vůně: čistě mléčná, mírně nakyslá typická pro
daný druh, bez cizích příchutí a pachů

Konzistence

Konzistence: stejnorodá, hladká, krémová až pastovitá
mírné uvolňování syrovátky

Nadstandardní parametry

surovina odpovídá ČCN Syrové kravské mléko

Sušina:

  • u tvarohů vyrobených odstředivkovým způsobem nejméně 17 %,
  • u tvarohů vyrobených klasickým způsobem v tvarožnících více než  20 %,
Technologický postup

Pasterace standardizovaného mléka,
zakysání ČMK,
termizace
ultrafiltrace na membránách (oddělení tvarohu od
syrovátky)
plnění do obalů
vychlazení
expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah tuku v % hm. max. 0,5
Obsah tuku v sušině v % hm. 3,1
Obsah sušiny v % hm. 16;
Výrobky splňují požadavky dané v Nařízení Komise (ES) 2073/2005 o
mikrobiologických kritériích pro potraviny ve znění pozdějších změn.;
Koagulázopozitivní staphylokoky do 100/g;
Listeria monocytogenes neg./25 g;
Enterobacteriaceae Max. 10/g;
Plísně/ kvasinky Max. 100/100 g.

Uživatel
Vytvořeno04.02.2019 12:10:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.02.2019 12:10:42
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený