Tisk

Vysočina

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/0703
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku

vepřové maso (vepřová plec, VVBK 50 % ořez) – původ EU; hovězí maso (H4) – původ EU; vepřové sádlo – původ EU.

Předkladatel
Společnost PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
549 54, Police nad Metují
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592337350269
Typ baleníKouři propustné střevo a vakuové balení
Velikost balení700 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso74 %
hovězí maso11 %
vepřové sádlo10 %
jedlá sůl
pepř černý
pepř bílý
česnek
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1733 kJ / 100g
413.9 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky37 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g/100g
Sacharidy2.2 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny19 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť je aromatická, přiměřeně slaná a kořeněná, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.
Vůně aromatická po uzení.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa – 130 g na 100 g výrobku z toho minimálně 10 % hovězího masa;
obsahuje hovězí maso
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení do technologického kouři propustného obalu, tepelné opracování, sušení, balení, etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.10.2018 13:19:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.10.2018 13:19:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený