Tisk

Pikok Pure Vysočina krájená 100g

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/1441
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód4056489065357
Typ baleníplastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
maltodextrin
koření
cukr
mangold
extrakt aceroly
červená řepa
mrkev
startovací kultura mikroorganismů
kouř z bukového dřeva
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1817 kJ / 100g
433.96 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky39.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14.0 g/100g
Sacharidy2 g/100g
z toho cukry1.6 g/100g
Bílkoviny20 g/100g
Sůl3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek ve tvaru tyče, na řezu velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší, připouští se ojediněle drobné měkké kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky.

Vůně a chuť

Vůně: aromatická po uzení, přiměřeně kořeněná. Barva: na řezu je výrobek tmavěji růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší. Khuť: aromatická po uzení, přiměřeně slaná a kořeněná, výrobek na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná.

Nadstandardní parametry

100g salámu bylo vyrobeno ze 130g masa.

obsah ČSB 15,2 g/100g;
poměrový parametr obsahu tuku/obsah ČSB: 2,57

Technologický postup

Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

100g salámu bylo vyrobeno ze 130g masa.

Uživatel
Vytvořeno21.08.2020 09:57:19
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.08.2020 09:57:19
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g