Tisk

Pikok Pure Vysočina krájená 100g

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/1441
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s.
č. p. 10
588 56, Krahulčí
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594001787975
Typ baleníplastový obal z hlubokotažné folie, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso71 %
hovězí maso23 %
vepřové sádlo
jedlá sůl
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1792 kJ / 100g
427.99 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky37.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13.0 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny25 g/100g
Sůl3.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek ve tvaru tyče, na řezu velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší, připouští se ojediněle drobné měkké kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky.

Vůně a chuť

Vůně: aromatická po uzení, přiměřeně kořeněná. Barva: na řezu je výrobek tmavěji růžové barvy, řez lesklý, směrem k okraji tmavší. Khuť: aromatická po uzení, přiměřeně slaná a kořeněná, výrobek na skusu hutný, bez patrných tuhých částí.

Konzistence

Konzistence: tužší, soudržná.

Nadstandardní parametry

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa.

Technologický postup

Suroviny spolu s přídatnými látkami jsou zpracovány na dílo požadované zrnitosti. Výsledné dílo je naraženo do normovaných obalů a zaklipsováno. Naražené výrobky jsou tepelně opracovány, zauzeny a sušeny v klimatizovaných sušárnách. Výrobky tak získávají své nezaměnitelné charakteristické smyslové vlastnosti.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

100g salámu bylo vyrobeno ze 133g masa.

Uživatel
Vytvořeno07.03.2019 15:21:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.03.2019 15:21:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený