Tisk

Hovězí pršut

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/1610
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek trvanlivý fermentovaný; na 100 g  hotového výrobku bylo použito 150 g hovězího masa. původ suroviny – ČR.

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594016342671
Typ baleníOA (80%02+20%CO2),
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí maso10 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
koření (rostlinný bílkovinný hydrolyzát, jedlá sůl)
maltodextrin
sacharóza
sušený glukózový sirup
extrakty koření
přírodní aroma
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 301: Askorbát sodný (Antioxidant)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
795 kJ / 100g
189.87 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky6.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.0 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry1.0 g/100g
Bílkoviny32.6 g/100g
Sůl4.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý, barva dle použitých surovin, použitého technologického obalu, případně podle kulturní plísně

Vůně a chuť

Přirozená vůně po čerstvém mase a koření bez cizích přípachů.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

MASNÝ VÝROBEK TRVANLIVÝ: na 100 g hotového výrobku bylo použito 150 g masa; obsah čistých svalových bílkovin: 13 g/100 g; surovina z českého hovězího masa

Technologický postup

Výběrová surovina z českého hovězího masa se obalí v koření a zvolna se fermentuje při zakuřování bukovými štěpkami.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Skladovací podmínky +1°C až + 20°C;
CPM 106, E.Coli 103, Salmonella spp. negat/25,Listeria monocytogenes negat/25, Campylobacter negat/25, Yersinia enterocolitica negat/25 RIL-negativní

Uživatel
Vytvořeno26.04.2019 10:54:10
VytvořilDana Gabrovská
Změněno26.04.2019 10:54:10
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný