Tisk

Poličan originál 1977

NázevHodnota
Cechovní normaPoličan
Číslo cechovní normy2016-03-22-0063
Číslo výrobku2016-03-22-0063/1739
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100 g výrobku bylo použito 160 g masa.

Předkladatel
Společnost PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
549 54, Police nad Metují
Česká republika
Definice balení
EAN kód290159
Typ baleníTyp balení a velikost Volně ložený s prstýnkem
Velikost balení700 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok %
vepřová kýta
hovězí zadní
jedlá sůl
koření (paprika sladká, paprika pálivá, hřebíček)
dextróza
cukr
česnek
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1460 kJ / 100g
348.7 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny30 g/100g
Sůl3.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři.

Konzistence

Na skusu je výrobek vláčný až křehký. Konzistence pružná až tuhá.

Nadstandardní parametry
  • vysoký obsah masa – 160 g;
  • povinné zastoupení hovězího masa – 20 %;
  • bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad.
Technologický postup

příprava suroviny, narážení do technologických kouři propustných obalů, fermentace, sušení, balení, etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno24.05.2019 12:45:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.05.2019 12:45:41
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený