Tisk
Poličan originál 1977
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Poličan |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0063 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0063/1739 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Na 100 g výrobku bylo použito 160 g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | PEJSKAR & spol., spol. s r.o. Žďárská 296 549 54, Police nad Metují Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 290159 |
Typ balení | Typ balení a velikost Volně ložený s prstýnkem |
Velikost balení | 700 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřový bok | % |
vepřová kýta | |
hovězí zadní | |
jedlá sůl | |
koření (paprika sladká, paprika pálivá, hřebíček) | |
dextróza | |
cukr | |
česnek | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1460 kJ / 100g | |
348.7 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 24 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g/100g | Sacharidy | 3.1 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 30 g/100g | Sůl | 3.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá. |
Vůně a chuť | Chuť mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Vůně je příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři. |
Konzistence | Na skusu je výrobek vláčný až křehký. Konzistence pružná až tuhá. |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | příprava suroviny, narážení do technologických kouři propustných obalů, fermentace, sušení, balení, etiketování |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 24.05.2019 12:45:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 24.05.2019 12:45:41 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |