Tisk

Hovězí steak do ruky

NázevHodnota
Cechovní normaSalám trvanlivý fermentovaný
Číslo cechovní normy2016-08-08-0074
Číslo výrobku2016-08-08-0074/2294
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

Na 100 g výrobku bylo použito 175 g hovězího masa.

Předkladatel
Společnost PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
549 54, Police nad Metují
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592337360275
Typ balenívakuově balený minisalámek v papírové krabičce
Velikost balení45 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí maso %
jedlá sůl
přírodní koření
cukr
dextróza
startovací kultura
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1356 kJ / 100g
323.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.6 g/100g
Sacharidy8.2 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny38 g/100g
Sůl2.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně vrásčitý, barva dle použitých surovin

Vůně a chuť

Výrobek je přiměřeně slané, kořeněné a případně příjemně kyselé chuti.

Konzistence

Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení. Tužší, soudržné konzistence.

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa – 175 g;
bez zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad;
hodnota poměru obsahu tuku a čisté svalové bílkoviny: 0,64

Technologický postup

Příprava surovin, plnění do technologických obalů (celofánové – kouři propustné střívko), fermentace, sušení, odstranění střívka, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.08.2020 11:41:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.08.2020 11:41:48
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g