Hovězí steak do ruky
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Salám trvanlivý fermentovaný |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0074 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0074/2294 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | Na 100 g výrobku bylo použito 175 g hovězího masa. Původ masa – Česká republika.
|
Předkladatel | |
Společnost | PEJSKAR & spol., spol. s r.o. Žďárská 296 549 54, Police nad Metují Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592337360275 |
Typ balení | vakuově balený minisalámek v papírové krabičce |
Velikost balení | 45 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
hovězí maso | % |
jedlá sůl | |
přírodní koření | |
cukr | |
dextróza | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1356 kJ / 100g | |
323.86 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 16 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6.6 g/100g | Sacharidy | 8.2 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 38 g/100g | Sůl | 2.9 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled na řezu a vypracování barva na řezu odpovídá použitým surovinám, mohou být patrné částice použitého koření, řez je lesklý, směrem k okraji může být tmavší, nepřipouští se shluky tukových nebo libových částic, připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky, Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně vrásčitý, barva dle použitých surovin |
Vůně a chuť | Výrobek je přiměřeně slané, kořeněné a případně příjemně kyselé chuti. |
Konzistence | Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení. Tužší, soudržné konzistence. |
Nadstandardní parametry | vysoký obsah masa – 175 g; |
Technologický postup | Příprava surovin, plnění do technologických obalů (celofánové – kouři propustné střívko), fermentace, sušení, odstranění střívka, balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 08.01.2021 12:20:11 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 08.01.2021 12:20:11 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |