Tisk

Vysočina 700 g

NázevHodnota
Cechovní normaVysočina
Číslo cechovní normy2016-03-22-0060
Číslo výrobku2016-03-22-0060/0777
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890002834
Typ balenívakuové balení krájené, v ochranné atmosféře
Velikost balení700 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso90 %
vepřové sádlo
hovězí maso
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
cukr
acerola
pepř mletý
česnek mletý
Přídatné látky
E 326 - Mléčnan draselný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1652 kJ / 100g
394.55 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky34 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g/100g
Sacharidy2.7 g/100g
z toho cukry0.6 g/100g
Bílkoviny20.0 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá

Vůně a chuť

Chuť výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí.

Vůně aromatická po uzení.

Konzistence

tužší, soudržná

Nadstandardní parametry

Na 100 g výrobku bylo použito 130 g masa ( v normě je  uveden celkový obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních)

Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0  – splněno

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno31.01.2018 07:44:24
VytvořilDana Gabrovská
Změněno31.01.2018 07:44:24
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě