Vysočina 100 g krájená (Příbramská uzenina)
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vysočina |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0060 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0060/1398 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Na 100 g výrobku bylo použito 130 g masa. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890001424 |
Typ balení | ochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 90 % |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
cukr | |
koření (pepř černý mletý, česnek mletý) | |
extrakty koření | |
Přídatné látky | |
E 326 - Mléčnan draselný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1879 kJ / 100g | |
448.77 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 35 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 14 g/100g | Sacharidy | 2.7 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 22.0 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá |
Vůně a chuť | Chuť výrobek je aromatické, přiměřeně slané a kořeněné chuti, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická po uzení. |
Konzistence | tužší, soudržná |
Nadstandardní parametry | Na 100 g výrobku bylo použito 130 g masa ( v normě je uveden celkový obsah masa minimálně 120 g na 100 g hotového výrobku z toho obsah hovězího masa minimálně 10 % hmotnostních) Nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 3,0 – splněno |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 14.10.2020 07:19:22 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 14.10.2020 07:19:22 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |