Tisk

Vlašský salát

NázevHodnota
Cechovní normaVlašský salát
Číslo cechovní normy2015-10-26-0052
Číslo výrobku2015-10-26-0052/0605
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PAPEI, a.s.
Chelčického 627
413 01, Roudnice nad Labem
Česká republika
Definice balení
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení1 kg
Složení
brambory
salám
majonéza
okurky
mrkev
hrášek
cukr
koření
semínko hořčice
Přídatné látky
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
6Sója - Sójové boby a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Základní výživové hodnoty
Tuky17 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.2 g/100g
Sacharidy8.3 g/100g
z toho cukry3.5 g/100g
Bílkoviny3.4 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: brambory, mrkev, celer a okurky ve tvaru kostek nebo nudliček, salám ve tvaru nudliček, přičemž druhá nejdelší hrana nesmí přesahovat 8 mm (přípustný obsah částic poškozených mícháním do 20 %), salát dobře rozmíchaný, jednotlivé části dobře spojené majonézou,

barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny

Vůně a chuť

příjemná slano-kyselá, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách, znatelná příjemná uzená masová vůně po salámu

Konzistence

konzistence (textura, viskozita): všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou.

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (tvar částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Technologický postup

Postup není přesně stanoven, je dán konkrétním výrobcem a výrobním zařízením.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno06.09.2017 21:26:31
VytvořilIvo Burger
Změněno06.09.2017 21:26:31
Procesní stav
Procesní stavSchválený