Tisk

Hermelínový salát Karlova Koruna

NázevHodnota
Cechovní normaSalát se sýrem s bílou plísní na povrchu
Číslo cechovní normy2018-02-02-0366
Číslo výrobku2018-02-02-0366/0929
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně rostlinného původu (zelenina, ovoce, luštěniny, obilniny, apod.)
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost GASTRO-MENU EXPRESS a.s.
Konská 199
739 61, Třinec
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595190708499
Typ balenívanička s víčkem
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
majonéza(řepkový olej, pitná voda, sušené vaječné žloutky, jedlá sůl, ocet kvasný lihový, guarová guma)
sýr Hermelín22 %
lahůdkový salám (vepřové maso, pitná voda, vepřové kůže, bramborový škrob, česnek, jedlá sůl, dusitan sodný, trifosforečnany)15 %
tavený sýr (sýry, sušená syrovátka, sušené mléko, máslo, smetana, tavicí soli:citronany sodné)
vejce vařená
marinovaná cibule (pitná voda, cukr, jedlá sůl, ocet kvasný lihový)
cukr
hořčice plnotučná (pitná voda, hořčiené semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl) %
cukr8 %
koření
Přídatné látky
E 211 - Benzoát sodný
E250 dusitan sodný
E 451: Trifosforečnany (Sekvestrant, regulátor kyselosti, zahušťovadlo)
E 412: Guma guar (Zahušťovadlo, stabilizátor)
E 202 - Sorbát draselný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1376 kJ / 100g
328.64 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky30.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.3 g/100g
Sacharidy6.5 g/100g
z toho cukry1.9 g/100g
Bílkoviny8.0 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

– vzhled: viditelné kusy Hermelínu nebo jiného  typu sýra s bílou plísní na povrchu, salám ve tvaru tenkých nudliček s nejdelší hranou nepřesahující 20mm (přípustný obsah části poškozených mícháním do 20%), salát dobře rozmíchaný, spojený majonézou;
– barva: jednotlivé částice pod vrstvou majonézy mají přirozenou barvu charakteristickou pro použité suroviny.

Vůně a chuť

chuť a vůně: sýrovo-majonézová, vyrovnaná, charakteristická po použitých surovinách

Konzistence

všechny částice salátu přiměřeně měkké, spojené majonézou

Nadstandardní parametry

Kvalita použitých surovin, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez barviv, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru

Technologický postup

Není specifikován.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno29.05.2018 12:25:31
VytvořilDana Gabrovská
Změněno29.05.2018 12:25:31
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený