Tisk

Vizovická slivovice 2015 ( Stanley, Sad: U Studny, Těchlov

NázevHodnota
Cechovní normaVizovická slivovice bílá
Číslo cechovní normy2017-10-10-0350
Číslo výrobku2017-10-10-0350/0649
Zařazení dle legislativy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s.
Razov 472
763 12, Vizovice
c
Definice balení
EAN kód859198850143
Typ balenílahev sklo
Velikost balení0.7 l
Obrázky
Vizovická_Slivovice_bila_2015 Stanley
Složení
švestkový destilát, obsah alkoholu 50 % obj.
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Čirá tekutina bez zákalu s jiskrou, bez přítomnosti jakýchkoliv mechanických či jiných nečistot;
Bez barvy

Vůně a chuť

vůně: jemná, harmonická s výraznými tóny po čerstvých švestkách a smetaně a dalšími tóny charakteristickými pro každou odrůdu
chuť: lahodně navinulá po švestkách, nasládlá, mírně nahořklá s dalšími tóny pro každou odrůdu

Konzistence

není definována

Nadstandardní parametry

Obsah alkoholu 50% obj +/- 0,3% obj.;
K výrobě je možné požít pouze čerstvé švestky vypěstované v mikroregionu „Vizovicko

Technologický postup

1. příprava švestkového kvasu
2. kvašení
3. destilace na destilačním zařízení Arnold Holstein do minimální stupňovitosti destilátu 65%
4. zrání destilátu v ocelových nádobách minimálně 1 rok
5. ředění upravenou vodou (reverzní osmóza)
6. vymražení na teplotu mínus 15 stupňů Celsia a následná filtrace
7. naplnění do obalu a zabalení do kartonu
8. skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.11.2017 14:48:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.11.2017 14:48:38
Procesní stav
Procesní stavSchválený