Tisk

Vizovická slivovice 2015 (Sad Těchlov, Vizovice, Valašsko, Česká republika)

NázevHodnota
Cechovní normaVizovická slivovice zlatá
Číslo cechovní normy2017-10-10-0351
Číslo výrobku2017-10-10-0351/0650
Zařazení dle legislativy
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s.
Razov 472
763 12, Vizovice
c
Definice balení
EAN kód8595198850152
Typ balenílahev sklo
Velikost balení0.7 l
Obrázky
Vizovická_Slivovice_Zlata_2015
Složení
švestkový destilát stařený za přítomnosti sušených švestek, obsah alkoholu 50 % obj.
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Tmavě zlatá až hnědá čirá kapalina bez zákalu s jiskrou, bez přítomnosti jakýchkoliv mechanických či jiných nečistot;
Barva: Zlatá až světle hnědá

Vůně a chuť

Vúně: Jemná po sušených švestkách, s dalšími tóny charakteristickými pro jednotlivé odrůdy vizovických švestek;
chuť: Výrazná po sušených švestkách, nasládlá, karamelová, mírně nahořklá

Konzistence

není definována

Nadstandardní parametry

Obsah alkoholu 50% obj +/- 0,3% obj.K výrobě je možné požít pouze čerstvé švestky vypěstované v mikroregionu „Vizovicko“

Technologický postup

1. příprava švestkového kvasu
2. kvašení
3. destilace na destilačním zařízení Arnold Holstein do minimální stupňovitosti destilátu 65%
4. zrání destilátu v ocelových nádobách minimálně 1 rok za přítomnosti sušených švestek
5. ředění upravenou vodou (reverzní osmóza)
6. vymražení na teplotu mínus 15 stupňů Celsia a následná filtrace
7. naplnění do obalu a zabalení do kartonu
8. skladování před expedicí

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno12.11.2017 14:50:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno12.11.2017 14:50:54
Procesní stav
Procesní stavSchválený