Tisk

VIZOVICKÁ SLIVOVICE „XXXX“

NázevHodnota
Cechovní normaVizovická slivovice zlatá
Číslo cechovní normy2017-10-10-0351
Číslo výrobku2017-10-10-0351/0650
Zařazení dle legislativyAlkoholické i nealkoholické nápoje včetně balené vody - lihoviny
Charakteristika výrobku

Světle až tmavě hnědá kapalina s obsahem alkoholu a výraznou vůní a chutí po sušených švestkách.
Slivovicový destilát, který byl stařen za přítomnosti sušených švestek.
Na každé etiketě je uveden ročník s označením roku „XXXX“.
Na trhu jsou následující EAN kódy:

Předkladatel
Společnost RUDOLF JELÍNEK a.s.
Razov 472
763 12, Vizovice
c
Definice balení
Typ baleníSkleněná láhev 0,7l s korkovým uzávěrem nebo uzávěrem typu „vinolok
Velikost balení0.7 l
Obrázky
Vizovická_Slivovice_Zlata_2015
Složení
švestkový destilát stařený za přítomnosti sušených švestek, obsah alkoholu 50 % obj.
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Světle a až tmavohnědá kapalina.

Vůně a chuť

Výrazná vůně a chuť po sušených švestkách, nasládlá mírně nahořklá

Konzistence

není definována

Nadstandardní parametry

Obsah alkoholu 50% obj +/- 0,3% obj.K výrobě je možné požít pouze čerstvé švestky vypěstované v mikroregionu „Vizovicko“

Technologický postup

Čerstvé švestky jsou rozmačkány a naplněny do kvasného tanku, kde samovolně zkvasí. Doba kvašení je 3-4 týdny při 25 stupních Celsia. Hotový kvas se vydestiluje na zařízení Arnold Holstein na destilát s obsahem alkoholu okolo 65%. Destilát se uloží do nerezového tanku a přidají se sušené švestky, které se nechají určitý čas macerovat. Hotový výrobek s obsahem alkoholu 50% je připraven naředěním destilátu vodou po reverzní osmóze a filtrací na celulózových filtračních deskách.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah alkoholu 50% obj. +/- 0,3%
Methanol < 12g/la

Uživatel
Vytvořeno24.08.2020 08:20:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno24.08.2020 08:20:50
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g