Tisk

K – Purland Nevinná klobása s příchutí svařeného vína

NázevHodnota
Cechovní normaVinná klobása
Číslo cechovní normy2019-11-04-0456
Číslo výrobku2019-11-04-0456/1840
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střevě.

Předkladatel
Společnost Kaufland ČR – Masozávod
Modletice 93
251 01, Říčany
Česká republika
Definice balení
EAN kód4049727011179
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení450 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso60 %
voda20 %
vepřové sádlo5 %
strouhanka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl)7 %
červené víno5 %
sušená zelenina
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
dextróza
extrakty koření
Přídatné látky
E 326 - Mléčnan draselný
E 330: Kyselina citrónová (Regulátor kyselosti, antioxidant, sekvestrant)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1122 kJ / 100g
267.97 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky23.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.6 g/100g
Sacharidy3.1 g/100g
z toho cukry2.6 g/100g
Bílkoviny10.3 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
vláknina2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva narůžovělá až růžová

Vůně a chuť

Chuť: přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách, Vůně: jemná, po použitém koření a vínu.

Konzistence

Konzistence: měkká až poloměkká, nepružná

Nadstandardní parametry

1. Vysoký obsah masa;
2. Bez SOM, drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření a přísady, řádně se promíchá a rozemele na řezačce, po vychlazení se plní do skopových střev, poté se rozdělí na jednotlivé porce. Výrobek se uloží do misky a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

vysoký obsah masa – 60 %

Uživatel
Vytvořeno08.01.2020 13:02:10
VytvořilDana Gabrovská
Změněno08.01.2020 13:02:10
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g