Tisk

Vinná klobása 1,8 kg

NázevHodnota
Cechovní normaVinná klobása
Číslo cechovní normy2019-11-04-0456
Číslo výrobku2019-11-04-0456/1910
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střívku.

Předkladatel
Společnost Maso Jičín s.r.o.
Konecchlumského 1075
506 01, Jičín
Česká republika
Definice balení
EAN kód291170
Typ baleníochranná amtosféra
Velikost balení1.8 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso60 %
hovězí maso10 %
pitná voda14 %
řeznická veka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl, řepkový olej)7 %
mléko5 %
bílé víno2 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
citron
dextróza
kořenící extrakt
skopové střívko
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1053 kJ / 100g
251.49 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.2 g/100g
Sacharidy7.1 g/100g
z toho cukry2.4 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Vůně jemná po použitém koření a vínu.
Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.

Konzistence

Konzistence měkká až poloměkká.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření, řeznická veka a přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 70 %

Uživatel
Vytvořeno04.11.2019 10:55:21
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.11.2019 10:55:21
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený