Tisk

Vinná klobása 0,6 kg

NázevHodnota
Cechovní normaVinná klobása
Číslo cechovní normy2019-11-04-0456
Číslo výrobku2019-11-04-0456/1909
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střívku.

Předkladatel
Společnost Maso Jičín s.r.o.
Konecchlumského 1075
506 01, Jičín
Česká republika
Definice balení
EAN kód291170
Typ baleníochranná amtosféra
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso60 %
hovězí maso10 %
pitná voda14 %
řeznická veka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl, řepkový olej)7 %
mléko5 %
bílé víno2 %
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný)
citron
dextróza
kořenící extrakt
skopové střívko
Přídatné látky
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 330 - Kyselina citrónová
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1053 kJ / 100g
251.49 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.2 g/100g
Sacharidy7.1 g/100g
z toho cukry2.4 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Vůně jemná po použitém koření a vínu.
Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.

Konzistence

Konzistence měkká až poloměkká.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření, řeznická veka a přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 70 %

Uživatel
Vytvořeno04.11.2019 10:56:22
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.11.2019 10:56:22
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený