Tisk
Vinná klobása 0,6 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vinná klobása |
Číslo cechovní normy | 2019-11-04-0456 |
Číslo výrobku | 2019-11-04-0456/1909 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - kuchyňské masné polotovary |
Charakteristika výrobku | Výrobek v přírodním skopovém střívku. |
Předkladatel | |
Společnost | Maso Jičín s.r.o. Konecchlumského 1075 506 01, Jičín Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 291170 |
Typ balení | ochranná amtosféra |
Velikost balení | 600 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 60 % |
hovězí maso | 10 % |
pitná voda | 14 % |
řeznická veka (pšeničná mouka, voda, jedlá sůl, řepkový olej) | 7 % |
mléko | 5 % |
bílé víno | 2 % |
jodidovaná jedlá sůl (jedlá sůl kamenná, jodičnan draselný) | |
citron | |
dextróza | |
kořenící extrakt | |
skopové střívko | |
Přídatné látky | |
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant) | |
E 330 - Kyselina citrónová | |
Alergeny | |
1 | Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
1053 kJ / 100g | |
251.49 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 20 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 8.2 g/100g | Sacharidy | 7.1 g/100g | z toho cukry | 2.4 g/100g | Bílkoviny | 11.0 g/100g | Sůl | 1.8 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva narůžovělá. |
Vůně a chuť | Vůně jemná po použitém koření a vínu. |
Konzistence | Konzistence měkká až poloměkká. |
Nadstandardní parametry | Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů. |
Technologický postup | Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl, směs koření, řeznická veka a přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah masa 70 % |
Uživatel | |
Vytvořeno | 04.11.2019 10:56:22 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 04.11.2019 10:56:22 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |