Tisk

Vinná klobása (bez lepku)

NázevHodnota
Cechovní normaVinná klobása
Číslo cechovní normy2019-11-04-0456
Číslo výrobku2019-11-04-0456/1928
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

Výrobek v přírodním skopovém střívku.

Předkladatel
Společnost Skaličan a.s.
Zelená 226
55203, Česká Skalice
Česká republika
Definice balení
EAN kód289970
Typ baleníochranná atmosféra - vanička
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso62 %
voda
hovězí maso4 %
vepřové kůže
bramborový škrob
pšeničná vláknina bezlepková
jedlá sůl
bílé víno2 %
extrakty koření
skopové střívko
Přídatné látky
E 262: Octany sodné (Konzervant, regulátor kyselosti, sekvestrant)
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1300 kJ / 100g
310.48 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy5.6 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17.0 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva narůžovělá.

Vůně a chuť

Vůně jemná po použitém koření a vínu.
Chuť přiměřeně slaná, po použitém koření a ochucujících složkách.

Konzistence

Konzistence měkká až poloměkká.

Nadstandardní parametry

Vyšší obsah masa, bez alergenů, s vínem z hroznů.

Technologický postup

Surovina se rozemele na řezačce, vloží se do kutru přidá se voda, kuchyňská sůl,  další přísady, vše se řádně vykutruje do jemného díla, následně se plní do připravených skopových střev o průměru 20/22 mm, poté se rozdělí na jednotlivé porce a zabalí do ochranné atmosféry.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah masa 66 %

Uživatel
Vytvořeno04.11.2019 10:57:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.11.2019 10:57:27
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený