Tisk

Viktorie šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0741
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah čistých svalových bílkovin min.16 %. Třída jakosti-nejvyšší

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód8594013392884
Typ baleníPA/PE folie, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso92 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
438 kJ / 100g
104.61 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.9 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny20 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován, následně formován. Na řezu je mozaika tvořena libovou svalovinou masově růžové barvy.V

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (85 %);
Celosvalový výrobek;
Bez lepku;
Bez barviv;
Bez vlákniny;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Bez zvýrazňovačů chuti;
obsah ČSB minimálně 16 %
Bez škrobu;
Bez bílkovinných přísad.

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme. Následně krájíme na plátky a balíme

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno02.01.2018 13:59:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.01.2018 13:59:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený