Tisk

Šunka dušená v páře nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1533
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Obsah čistých svalových bílkovin min.16 %. Třída jakosti-nejvyšší

Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód292385
Typ balenívolně ložena
Velikost balení2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso94 %
pitná voda
jedlá sůl
dextróza
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
460 kJ / 100g
109.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.0 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny21 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do plastového střeva, klipsován, následně formován. Na řezu je mozaika tvořena libovou svalovinou masově růžové barvy.

Vůně a chuť

Chuť a vůně výrobku je jemná, příjemná po masné surovině, typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Vysoký obsah masa (85 %);
Celosvalový výrobek;
Bez zvýrazňovačů chuti;
obsah ČSB minimálně 16 %

Technologický postup

Surovinu nastříkneme, následně masírujeme. Necháme 12 hod. odstát a narážíme do plastového obalu, klipsujeme a ukládáme do forem. Tepelně opracujeme vařením, poté vychladíme.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno27.03.2019 10:24:54
VytvořilDana Gabrovská
Změněno27.03.2019 10:24:54
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený