Tisk

Vídeňské párky K-Classic

NázevHodnota
Cechovní normaVídeňský párek
Číslo cechovní normy2015-12-22-0014
Číslo výrobku2015-12-22-0014/0981
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Ponnath ŘEZNIČTÍ MISTŘI, s. r. o.
Pražská 117
34201, Sušice
c
Definice balení
EAN kód4049727001521
Typ baleníochranná atmosféra, vanička e 500g (horní a spodní folie)
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso80 %
pitná voda
jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný)
glukózový sirup
dextróza
koření
extrakt koření
skopové střívko
kouř
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1045 kJ / 100g
249.58 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.8 g/100g
Sacharidy0.7 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny13.1 g/100g
Sůl1.71 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy

Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý.

Vůně – příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

1.vysoký obsah masa,
2.přírodní střevo,
3.bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 21 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno07.06.2018 14:49:42
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.06.2018 14:49:42
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g