Vídeňské párky
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vídeňský párek |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0014 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0014/1932 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Tepelně opracovaný masný výrobek. |
Předkladatel | |
Společnost | Družstevní jatka Sádek, družstvo Čáslavice 47 67522, Čáslavice Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | volně |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Složení | |
vepřové maso | 65 % |
hovězí maso | 25 % |
pitná voda | |
kořenící přípravek (jedlá sůl, koření, dextróza, sušená rostlinná bílkovina, antioxidant E 300, extrakty z koření, kouřové aroma) | |
Přídatné látky | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
844 kJ / 100g | |
201.58 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy. |
Vůně a chuť | Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý. Vůně – příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pružná, soudržná |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení,, balení, etiketování Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 03.10.2019 09:00:15 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 03.10.2019 09:00:15 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |