Tisk

Vídeňské párky

NázevHodnota
Cechovní normaVídeňský párek
Číslo cechovní normy2015-12-22-0014
Číslo výrobku2015-12-22-0014/1932
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek.

Předkladatel
Společnost Družstevní jatka Sádek, družstvo
Čáslavice 47
67522, Čáslavice
Česká republika
Definice balení
Typ balenívolně
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřové maso65 %
hovězí maso25 %
pitná voda
kořenící přípravek (jedlá sůl, koření, dextróza, sušená rostlinná bílkovina, antioxidant E 300, extrakty z koření, kouřové aroma)
Přídatné látky
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
844 kJ / 100g
201.58 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu je výrobek masově růžový. Nepravidelně rozptýlená zrna suroviny jsou o průměru převážně 6 až 10 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Ojedinělé, jemně zrněné kolagenní částice a drobné vzduchové dutinky jsou ve spojce přípustné. Povrchový vzhled – povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý bez kouřových skvrn, bez podlitin a vytaveného tuku pod technologickým obalem. Výrobek je světle hnědé až kaštanově hnědé barvy.

Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná. Vychladlý výrobek je na skusu křehký, po ohřátí je šťavnatý.

Vůně – příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo,
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení, uzení/vaření, chlazení,, balení, etiketování

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr max. 24 mm

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.10.2019 09:00:15
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.10.2019 09:00:15
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený