Tisk

Vepřové párky 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/1800
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

masný výrobek tepelně opracovaný; střívko není určené ke konzumaci.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890002124
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
vepřové sádlo
bramborový škrob
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
sušená zelenina
směs koření a extraktů koření
aroma
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
776 kJ / 100g
185.34 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky14.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.0 g/100g
Sacharidy4.1 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny10.0 g/100g
Sůl2.20 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

pevná, pružná, po ohřátí křehká

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo,
  • lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.07.2019 15:29:11
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.07.2019 15:29:11
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený