Vepřové párky 500 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Párek |
Číslo cechovní normy | 2016-06-13-0068 |
Číslo výrobku | 2016-06-13-0068/1800 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | masný výrobek tepelně opracovaný; střívko není určené ke konzumaci. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890002124 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 85 % |
pitná voda | |
vepřové sádlo | |
bramborový škrob | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
sušená zelenina | |
směs koření a extraktů koření | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
776 kJ / 100g | |
185.34 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 14.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 4.0 g/100g | Sacharidy | 4.1 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 10.0 g/100g | Sůl | 2.20 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva dle použitých surovin. Nákroj je hladký, přípustná jsou drobná zrnka kolagenních částic i jemná pórovitost. Mohou být patrné částice použitého koření. Pokud je použita hrubě mělněná vložka, mozaika zrn je nepravidelná, o průměru převážně do 6 mm. Povrchový vzhled barva odpovídá použitým surovinám, technologii výroby a případně použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. Povrch je hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná, případně po použitém koření či ochucujících složkách. Po ohřátí je výrobek na skusu křehký a šťavnatý. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | pevná, pružná, po ohřátí křehká |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení, Technologický obal:
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 10.07.2019 15:29:11 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 10.07.2019 15:29:11 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |