Tisk

Anglická slanina krájená 100g

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1118
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890003305
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok s kůží94 %
pitná voda
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
extrakty koření
aroma
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 150 c: Amoniakální karamel (Barvivo)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2236 kJ / 100g
534.03 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky53 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny18 g/100g
Sacharidy7.8 g/100g
z toho cukry0.9 g/100g
Bílkoviny9.3 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva svaloviny na řezu je světle růžová a tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení.

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, tepelné opracování, chlazení, balení,

Technologický obal: Nestanovuje se

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.09.2018 08:44:25
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.09.2018 08:44:25
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený